Mijn boeken

over HSP

Intense emoties boven water

Wat je emoties je vertellen

Dit boek tekende en schreef ik geheel zelf, met name voor onze middelste zoon die de oh zo bekende intense emotiesoep zo ontzettend lastig te verwoorden vond. De kleuren, beelden en teksten helpen je kind en jezelf woorden te geven aan de emoties die er zijn. 

Kopen

Koop hier direct het door mij getekende en geschreven boek om te helpen met het verwoorden van de intense emoties bij HSP.

€ 21,90 (excl. verzendkosten)

Inkijk

exemplaar

Bekijk hier een korte impressie van mijn boek ‘’Intense emoties boven water’’.

Heel veel lees en kijk plezier.

Liever luisteren

Houden jij of je kind meer van luisteren, of heb je niet altijd zin om je kind voor te lezen? Bestel dan nu ook het audioboek van ‘Intense emoties boven water’, als mooie aanvulling op het fysieke boek.

Kopen

Koop hier direct het door mij getekende en geschreven boek om te helpen met het verwoorden van de intense emoties bij HSP.

€ 21,90 (excl. verzendkosten)

Inkijk

exemplaar

Bekijk hier een korte impressie van mijn boek ‘’Intense emoties boven water’’.

Heel veel lees en kijk plezier.

Liever luisteren

Houden jij of je kind meer van luisteren, of heb je niet altijd zin om je kind voor te lezen? Bestel dan nu ook het audioboek van ‘Intense emoties boven water’, als mooie aanvulling op het fysieke boek.

Dit zeggen anderen over het boek

{Dit mooie boek is een kunstwerk op zich, waar wij hier thuis heel blij van worden! Heel handig om in het dagelijks leven te gebruiken als hulpmiddel om je kinderen wegwijs te maken in hun emoties. In een woord top!
Nannie Baltussen
moeder van Indi (9) en Storm (7)
{Intense emoties boven water is een boek voor kinderen èn ouders waarin emoties, en waar ze voor dienen, duidelijk verwoord worden. Voorzien van prachtige illustraties krijgen de emoties beelden, waardoor ze nog meer diepgang krijgen. Geschreven voor hoog sensitieve kinderen, maar volgens mij geschikt voor iedereen die woorden wil vinden voor emoties.
Patrice Huvenaars
moeder van een dochter, 5 jaar
{Dit boek geeft, met zijn prachtige illustraties, woorden aan de emoties van kinderen. Als coach vind ik dit een hele mooie tool om met kinderen in gesprek te gaan over de emoties die ze ervaren. De tekeningen en de kleuren die gebruikt zijn zijn echt prachtig! Dit boek is een aanrader voor iedereen die met (hooggevoelige) kinderen werkt.
Henriët Zwarts
moeder van een zoon van 7 jaar en hond Bo
{Intens, mooi en leerzaam boek over emoties en over wat hoogsensitiviteit inhoudt. Legt goed uit aan kinderen waar hun gedragen vandaan komen, wat het inhoud als je gevoelig bent voor prikkels en wat emoties met je doen.Prachtige tekeningen zowel voor de ouders als voor de kinderen. Hele goede en duidelijke uitleg aan ouders, wat hoogsensitiviteit inhoud. Echt een aanrader voor alle gevoelige kinderen en hun ouders.
Renata
moeder, 2 jongens 6 en 9 jaar
{Prachtige tekeningen en kleuren die de uitleg over de verschillende emoties ondersteunen. Een fijn boek om regelmatig met je kind door te kijken en te praten over emoties die die dag zijn langsgekomen. Zeker voor hoogsensitieve kinderen en ouders fijn om de achtergrond te kennen van de emoties die zo hevig langskomen.
Chantal Kempe-Westdijk
moeder van een dochter (bijna 9 jaar)
{Super duidelijk verhaal ondersteund met geweldige tekeningen. Het boek leest makkelijk weg en helpt met om samen met de kinderen hun gevoel te gaan omschrijven.
Nancy Cortenbach
moeder van 2 kids van 8 en 10
{Het is een duidelijk boek met mooie tekeningen. Goed om samen met je kinderen te lezen. Met dit boek leren ze op een mooie manier wat de emoties zijn.
Mieke van den Elzen
samengesteld gezin
{Een SUPER waardevol boek, met een schatkist aan informatie voor zowel kinderen als volwassen (misschien juist wel voor volwassenen 😉 ). Floor legt met haar beeldende manier van schrijven en prachtige tekeningen uit hoe we emoties kunnen herkennen en waarom ze er zijn, wat de functie is. Dat het dus eigenlijk helemaal niet vervelend of verkeerd is dat we soms intens positieve en negatieve sensaties voelen en het juist goed is om ze te voelen want het helpt je juist. Een boek om er steeds bij te pakken als je even wil weten hoe het zit wat je voelt.
Florine Gregory
{Ik heb dit boek met verwondering gelezen. Het geeft mij heel veel inzichten hoe de emoties werken. Het mooie van dit boek vind ik, dat Floor bij alle emoties een onderverdeling heeft gemaakt. Dit maakt het voor mij als moeder inzichtelijker hoe het werkt. Daarnaast geeft het veel extra inzichten aan andere ouders. Ik ben naast moeder, ook leerkracht en coach en zou het boek ook zeker in mijn praktijk aanraden en gebruiken. De mooie tekeningen dagen kinderen ook weer uit om hun emoties te tekenen. Dus ik zie veel mogelijkheden met dit boek.
Lisette Silessen
zoon van 10 en dochter 7
{Mooi boek met prachtige tekeningen. De uitleg van de verschillende emoties is heel helder. Ook al is je kind nog te jong om het boek zelf te lezen is het voor ouders ideaal om de uitleg te kunnen gebruiken. Ik vind vooral dat alles, zowel het stuk voor de kinderen als voor de ouders, heel fijn in 'jip en Janneke taal' wordt uitgelegd.
Anniek de Boer
zoontje van 2 en dochter van 5

Op vakantie met hooggevoelige kids

80 PRAKTISCHE TIPS

In dit boekje lees je 80 tips die je in (de aanloop naar) elke vakantie helpen, zeker de zomervakantie. Tips voor de start van de vakantie, voor in de vakantie en net na de vakantie. Op al deze schakelmomenten kun je met dit boekje je hoogsensitieve kids helpen.

Het geeft je handvatten over wat je kunt doen als ouder/opvoeder om je kind wat relaxter de vakantie in te laten gaan. Maar ook om in de vakantie meteen te kunnen genieten van de we-moeten-even-helemaal-niks-tijd. Als je dit boekje gelezen hebt, ontstaat er meer begrip voor je kind en kun je ook actief dingen anders gaan doen. Daardoor ontstaat er echt meer rust.