Maandabonnement
Rust in de tent

kies jouw masterclass

HSP & Jezelf

Deze masterclasses zijn allemaal gericht op jezelf in relatie tot je HSP. Het gaat om je persoonlijke ontwikkeling, begrip en inzicht in en voor jezelf. Ik deel inspiratie, tools en praktijk voorbeelden om met jezelf aan de slag te gaan. Kies hieronder een van de masterclasses die je daar bij gaan helpen.

Grenzen

Grenzen ze zijn super belangrijk om jezelf te kunnen zijn. Vaak heb je als HSP je grenzen zo vaak overschreden en de ander waarschijnlijk ook, dat je niet meer weet wat die grenzen nu eigenlijk zijn. Deze masterclass is er op gericht je eigen grenzen weer duidelijk te krijgen. Ze helpen je namelijk om je veilig te voelen zodat je verder kunt ontwikkelen, en dicht bij jezelf kunt blijven. Wanneer jij je grenzen helder hebt, helpt dat ook enorm voor je omgeving. Een onmisbare stap voor iedere HSP die meer de regie over zijn of haar eigen leven weer wil nemen.

Video: 32 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: ongeveer 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

Discipline

Deze masterclass gaat over het iedere dag op komen dagen voor jezelf. Wat je kunt doen om je eigen afspraken na te komen, het is een masterclass die onderdeel uit maakt van de cirkel van randvoorwaarden, de masterclass hoort bij de masterclass grenzen en de masterclass liefde voor jezelf. Je krijgt inzicht in processen die je zelf veroorzaakt en waar je zelf invloed op hebt. Deze masterclass zet je aan om het echt het gaan doen.

Video: 30 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

Liefde voor jezelf

In deze masterclass ga je stil staan bij…. Precies jezelf. Het gaat om jou, zonder jezelf besta je niet en jij bent de belangrijkste persoon in je leven. Misschien voelt dat nu nog niet zo; maar deze masterclass heb ik gemaakt om je daarbij te helpen. In combinatie met grenzen en discipline is deze masterclass er om je te ondersteunen om beter voor jezelf te zorgen, dichter te komen bij dat wat jij wil, waar jij blij en gelukkig van wordt en daar dan ook voor te kiezen. Je kunt anderen niet goed helpen als je slecht voor jezelf zorgt… Daar gaan we mee aan de slag. Heel veel lees en vooral ook kijk plezier.

Video: 30 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10-30 minuten

Ontprikkelen

Omdat ontprikkelen de basis waar alles start. Weten wat je overprikkelt maar zeker ook wat je helpt te ontprikkelen is de bais van je hoogsensitiviteit inzetten als talent. Daar keuzes in maken helpt enorm. Deze praktisch masterclass ga je daar mee aan de slag.

Video: 29 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

Kiezen

Waarom is kiezen voor HSP zo enorm lastig en op andere momenten zo makkelijk. Het komt door je vermogen om tien stappen vooruit te kijken, oorzaak gevolg te overzien. Waar andere niet HSP drie stappen vooruit kunnen kijken kijk jij veel verder vooruit, dat maakt dat je 100 opties ziet en er maar 1 kan kiezen. Dat maakt vaak dat je niet kiest omdat je 99 andere opties verliest. Kiezen is verliezen, maar als je kiest win je een superbelangrijk ding dat is duidelijkheid. En duidelijkheid geeft veiligheid, leren kiezen en dealen met de consequenties daar gaat deze masterclass over dat wanneer je een ding kiest je ook accepteert en loslaat wat de andere opties waren. Een superbelangrijke vaardigheid die onmisbaar is voor HSP.

Overprikkeling

Overprikkeling kun je als HSP niet voorkomen, je kunt het wel eerder leren herkennen en er dan actief iets mee doen, namelijk ont-prikkelen. Je hebt veel verschillende oorzaken van overprikkeling en in deze masterclass leg ik je daar alles over uit. Over interne en externe overprikkeling. Maar ook gaan we op zoek naar de oorzaak van je overprikkeling of de overprikkeling van je kind zodat je gericht in actie kunt komen. Super effectief en fijn.

Gewoonte vorming

Gewoontes helpen je enorm meer rust te ervaren, als dingen automatisch gaan dan geeft dat rust. Deze masterclass legt je uit hoe je gewoontes veranderd, waarom het zo lastig is voor HSP om een nieuwe gewoonte vol te houden.De wetenschap achter het vormen van gewoontes en hoe je omgeving bijdraagt aan het ondersteunen van nieuwe gewoontes.

Video: 40 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 45 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

HSP & Gezin

Deze masterclasses zijn echt gericht op jou en je HSP gezin, welke uitdagingen kom je allemaal tegen en hoe ga je daar een beetje relaxt mee om want dat het anders werkt dan bij het gemiddelde niet HSP gezin is jou vast ook duidelijk. Bekijk hieronder waar je mee wil starten en ga lekker samen aan de slag

opvoeden doe je samen

Deze masterclass is echt gemaakt om samen met je partner te doen. Je bent ineens ouder, vaak denken we niet heel erg na over wat we belangrijk vinden in de opvoeding. We gaan gewoon aan de slag. Deze masterclass helpt je om stil te staan bij de verschillen en overeenkomsten. Wat willen jullie voor ouders zijn en wat willen jullie je kinderen meegeven. kortom een masterclass om samen te volgen. Het kost even wat tijd maar het levert je super veel op.

Video: 36 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 60 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

Verantwoordelijk- heid geven en nemen

Welke rol heb je nu eigenlijk in je gezin, op je werk, als partner van. Daarin communiceer je iedere keer op een andere manier afhankelijk van je relatie. Vaak nemen HSP de verantwoordelijkheid over. hoe kun je dat minder gaan doen zodat je meer ruimte krijgt voor jezelf maar zeker ook de ander de ruimte geeft om zichzelf te ontwikkelen. Een nieuwe mannier van communiceren die veel minder gedoe geeft, vooral ook handig als je kinderen wat groter zijn vanaf 7 jaar ongeveer.

Video: 28 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 60 minuten

school

In deze masterclass vertel ik je meer over hoe je aan de slag kunt als er uitdagingen zijn op school van je kind. Er zitten vragen bij die je aan de leerkracht kunt stellen om een effectief 10 minuten gesprek te voeren of helder afspraken te maken die wel werken voor alle partijen. Echt een masterclass om het soepeler te laten lopen op school.

Video: 32 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen:
afhankelijk van de uitdagingen waar je tegenaan loopt en hoe vaak je met de leerkracht af spreekt

Leeftijd 0-7 jaar

Alles over de ontwikkeling van je hoogsensitieve kind in de eerste levensjaren

In je leven kun je steeds periodes van 7 jaar herkennen waarin een belangrijk thema centraal staat in je ontwikkeling. Bij kinderen van 0-7 is dat de fysieke groei. En bij hoogsensitieve kinderen kunnen prikkels en overprikkeling ervoor zorgen dat het een uitdaging is om je kind goed te kunnen ondersteunen. Mede omdat het niet werkt zoals in de meeste opvoedboeken staat. Een hoogsensitieve baby, peuter of kleuter reageert anders dan een niet hoogsensitief kind. In deze masterclass leg ik je uit wat er in deze fase het belangrijkste is, en wat je als ouder kunt doen om je hoogsensitieve kind goed te kunnen ondersteunen. Uiteraard vind je veel tips en tools om echt mee aan de slag te gaan!

Video: 50 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

leeftijd 7-14 jaar

Alles over de ontwikkeling van je hoogsensitieve kind tot het worden van puber

In je leven kun je steeds periodes van 7 jaar herkennen waarin een belangrijk thema centraal staat in je ontwikkeling. Bij de tweede 7 jaar fase is dat onder andere de tweede IK inslag maar zeker ook de start in aanmaak van hormonen. In deze leeftijdsfase start het loslaten van je kind, je kind mag meer verantwoordelijkheden krijgen en het verschil tussen jongens en meisjes in deze fase is groot. Dat komt door de aanmaak van hormonen, dat start bij meisjes 4 jaar eerder dan bij jongens, hoe je afspraken maakt, goede vragen stelt, je kind verantwoordelijkheid geeft voor zijn of haar eigen gedrag, omgaat met weerstand van je kind, omgaat met de intense emoties en wat de verschillen zijn met niet hoogsensitieve kinderen. Kortom een masterclass vol herkenning en inzichten.

Video: 37 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 15 minuten

leeftijd 14-21 jaar

Alles over de ontwikkeling van je hoogsensitieve puber naar adolescentie

In je leven kun je steeds periodes van 7 jaar herkennen waarin een belangrijk thema centraal staat in je ontwikkeling. Dit is de derde 7 jaar fase in het leven van je kind en in deze fase maken ze zich echt los van jou als ouder, ze gaan op eigen benen staan, maken keuzes die onbegrijpelijk voor je zijn. Ze overzien in het begin van deze fase oorzaak en gevolg nog niet, worden bestuurd door impulsen die sterker zijn dan hun rationele denken, hormonen en emoties vieren hoogtij. Vrienden worden belangrijker dan jij als ouder en ongevraagd advies moet je voor je houden, je moet sterk begrenzen, keuzes maken en je kind zijn of haar eigen ‘shit’ gunnen. Een periode die voor hoogsensitieve pubers vaak enorm intens en eenzaam kan voelen. Beschikbaar zijn is je belangrijkste taak, binnen de grenzen die jij zelf stelt. Het zorgen voor stopt hier. Ze gaan voor zichzelf zorgen, ben een OEN. Wat dat is leg ik je uit in de bijlagen van deze masterclass!

Video: 34 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 15 minuten

Voor de vakantie

juist voor de vakantie is het vaak onrustig en is er veel overprikkeling. Met deze masterclass kom de weken voor de vakantie fijn en ontspannen door zodat het in de vakantie sneller fijn is.

Vakantie

jaaaa en dan is het eindelijk vakantie maar dan is het niet meteen altijd fijn en gezellig. Met deze masterclass is het sneller fijn en heeft iedereen vakantie. Jij ook. Een masterclass vol tips en inspiratie. Doe er je voordeel mee en maak van je vakanties een magische fijne en ontspannen tijd.

Weer naar school

En dan is het weer tijd om weer aan de slag te gaan, werk en school. Dat is vaak een hele overgang en ook hier is tijd en ruimte nodig. Hoe meer je bewust toepast hoe fijner en makkelijker het word, voor jezelf en je kind. Met deze masterclass word de overgang na de vakantie echt fijner.

Duidelijkheid

Duidelijkheid is veiligheid, hoe zorg je dat je echt duidelijk bent voor jezelf en je omgeving. Hoe duidelijker hoe beter. Hoe maak je samen afspraken? Wat is het verschil tussen regels en afspraken. Ga aan de slag met deze praktische masterclass en creeer meteen meer rust door duidelijk te zijn.

HSP & Emoties

Deze masterclasses zijn gericht op de intense emoties die je als HSP beleeft. Je vind er uitleg per emotie maar ook hoe je door je emoties heen beweegt. Ook vind je er mijn luisterboek omdat inzicht en begrip in emoties echt de eerste stap zijn. Kijk en leer wat emoties voor je doen en hoe je uit drama emoties blijft die zeker niet helpen.

emoties de basis

Intense emoties zijn altijd aanwezig bij HSP en het is een van de belangrijkste dingen om te leren: je emoties te reguleren.
In deze masterclass neem ik je mee in de functie van emoties in algemenen zin. Waarom heb je emoties en wat doen ze voor je. Het is onmisbare kennis voor HSP die meer rust willen ervaren en niet meer overspoeld willen worden door emoties.

Video: 40 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 40 minuten

boos

Dat emoties bij hoogsensitieve mensen intens zijn weet je waarschijnlijk wel, het een van de belangrijkste dingen die HSP te leren hebben, emotie regulatie, wat leidt tot emotionele stabiliteit. In deze masterclass vertel ik je alles over de functie van boosheid maar ook waarom boosheid zo vaak vooraan in de rij staat, dat je boos wordt terwijl er eigenlijk iets anders aan de hand is. En ik leg je uit welke emoties er nog meer allemaal bij boosheid horen, want ook boosheid heeft een positieve kant. Daar kun je actief gebruik van maken en inzetten om jezelf beter te ondersteunen. Maar ook hoe je overstapt naar een meer helpende emotie komt uiteraard aan bod.

Video: 36 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

angst

Dat emoties bij hoogsensitieve mensen intens zijn weet je waarschijnlijk wel, het een van de belangrijkste dingen die HSP te leren hebben, emotie regulatie, wat leidt tot emotionele stabiliteit. Angst is een emotie die heel veel onbewust aanstuurt bij HSP. Op basis van ervaringen uit het verleden heeft angst je patronen aangemaakt, angst zorgt ervoor dat je bevriest, niet meer in beweging komt en dat leren herkennen, wat er nu eigenlijk echt aan de hand is. Signalen van je lijf komen niet meer door en angst zorgt ervoor dat je lekker in je hoofd leeft en bedenkt waarom het allemaal niet kan wat eigenlijk het beste voor jou is.  Bij angst is het belangrijk dat je ondanks alles toch een stap naar voren zet, en die stap mag klein zijn, een haar vooruit is ook vooruit.

Video: 40 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10 minuten

verdriet

Verdriet is een emoties die het meest wordt weggestopt, vaak komt het niet echt uit… Maar ja het is de emoties die je helpt met loslaten, en je verdriet wegstoppen of onderwater proberen te houden kost heel veel energie. Dat emoties bij hoogsensitieve mensen intens zijn weet je waarschijnlijk wel, het een van de belangrijkste dingen die HSP te leren hebben, emotie regulatie, wat leidt tot emotionele stabiliteit. In deze masterclass neem ik je mee in het proces waar verdriet je bij helpt en hoe je overstapt naar een meer helpende emotie. We zijn vaak bang dat het nooit meer stopt als we eenmaal toegeven aan het verdriet wat je voelt, maar ik hoop dat je na deze masterclass geleerd hebt dat je lijf dat heel goed kan regelen….

Blij

Dat emoties bij hoogsensitieve mensen intens zijn weet je waarschijnlijk wel, het een van de belangrijkste dingen die HSP te leren hebben, emotie regulatie, wat leidt tot emotionele stabiliteit. Blij zorgt ervoor dat je oplaadt, energie krijgt, dingen doet die je energie geven. Het is ook de emotie die zorgt voor humor en lichtheid, veel HSP kunnen doorslaan in een emotie en bij blij is dat hyper en stuiter gedrag. Dat leren herkennen en kiezen om iets anders te doen is een goed idee want daarmee leer jij jezelf reguleren. Het antwoord op de vraag wat maakt je blij? Is een vraag die je in deze masterclass gaat beantwoorden.

Verwondering

Verwondering is een emotie die zorgt voorgroei, om te kijken zonder oordeel, vanuit nieuwsgierigheid de behoefte hebt om te onderzoeken wat er nu eigenlijk echt aan de hand is. Het is ook de emotie die veel volwassenen kwijt zijn geraakt, door ervaringen uit het verleden. Misschien werd je vooruitziende blik of de veelheid aan vragen vroeger wel afgekapt en heeft dat ervoor gezorgd dat je vragen stellen als lastig en onhandig beschouwd. Dat emoties bij hoogsensitieve mensen intens zijn weet je waarschijnlijk wel, het een van de belangrijkste dingen die HSP te leren hebben, emotie regulatie, wat leidt tot emotionele stabiliteit. Verwondering zorgt voor groei van jezelf en zorgt er ook voor dat de ander ruimte krijgt om te groeien. In deze masterclass leer je goed open vragen stellen, je vindt oefeningen om je eigen verwondering weer aan te zetten en op een nieuwe manier naar situaties te kijken.

Dankbaar

Dankbaarheid kun je trainen, en dat is als HSP slim om te doen want het zorgt ervoor dat je energie het snelste weer oplaadt. Dat emoties bij hoogsensitieve mensen intens zijn weet je waarschijnlijk wel, het een van de belangrijkste dingen die HSP te leren hebben, emotie regulatie, wat leidt tot emotionele stabiliteit. Het is een van de krachtigste emoties die je helpen je batterij weer vol te krijgen en door hier dagelijks mee bezig te zijn kun jij je energie veel beter managen. Uiteraard leg ik uitgebreid uit wat de functie van dankbaarheid is en ook wat ervoor zorgt dat je direct leegloopt…

Video: 34 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten
Dagelijks toepassen: 10-30 minuten

Spiritualiteit

Wat je lijf je verteld

Veel HSP’ers zitten heel erg in hun hoofd, jij misschien ook wel. Als je sterk overprikkeld bent komen de signalen van je lijf steeds slechter binnen. Toch zit de wijsheid in je lijf. Na deze masterclass ken jij de oorzaak van de signalen van je lijf. Nu nog echt gaan luisteren.
Luister naar de fluisteringen van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen.

Video: 26 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten

Ritme

Ritmes. Als HSP ben je erg gebaat bij het herkennen en erkennen van je eigen ritmes, routines patronen die jou ondersteunen. Daarin je eigen ritmes leren kennen helpt enorm. Denk aan de invloed van de maan, maar ook je cyclus heeft zoals je weet veel invloed. Inzicht krijgen in wat voor jou helpende momenten zijn kan je heel erg helpen beter in je vel te zitten en dat start al bij het ontdekken en terug gaan naar je eigen dag ritme. Ben je een ochtend of avond mens? Hoe ga je om met de seizoenen, wanneer ben je op je best. Kortom een inspirerende masterclass over het hervinden van je eigen ritme.

zingeving

What makes you tic? Anders gezegd wat is voor jou belangrijk? Waarin vind jij de zingeving van je bestaan. Klinkt zweverig en groot? Dat is het niet, voor veel HSP is het noodzakelijk om er toe te doen. Om bij te dragen. Om iets te kunnen betekenen. Dat is zingeving en als het ontbreekt loop je leeg en heb je een verhoogd risico op een burn-out of depressie. Wil jij op zoek naar wat voor jou belangrijk is? Dan is deze masterclass de juiste om te volgen.

Mannelijke en vrouwelijke energie

Mannelijke en vrouwelijke energie iedereen heeft het in zich. Mannelijke energie heeft bepaalde kwaliteiten en valkuilen en vrouwelijke energie ook. Door je daar meer bewust van te zijn kun je deze kwaliteiten in jezelf meer naar boven halen.

HSP & de basis

In deze masterclasses vind je de basis over HSP, zoals ik deze zie en de wetenschap ondersteund. Je vind er masterclasses over de zintuigen, met uitleg, HSP hoe het werkt i je brein. Kortom alles wat je moet weten over HSP in de basis, om zo andere keuzes te kunnen maken, voor jezelf in relatie tot de ander.

geur

Geur heeft super veel invloed, met name onbewust, het is gekoppeld aan herinnering en hoe dat precies zit leg ik je uit in deze fine masterclass. Geur kun je actief inzetten om te ontprikkelen. Doe er je voordeel mee. Hele veel lees kijk en vooral ook ruikplezier.

Video: 24 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 30 minuten

Zien

Deze masterclass is gemaakt om signalen te herkennen wanneer je zelf of je kind overprikkelt op zien. Je vind er veel opdrachten vooral ook tips en tools om mee aan de slag te gaan, het start met het herkennen en daarna kun je gaan erkennen wat het met je doet zodat je daarna actief iets anders kunt gaan doen. Heel lees en vooral ook kijkplezier.

Video: 30 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 45 minuten

Horen

Deze masterclass is gemaakt om signalen te herkennen wanneer je zelf of je kind overprikkelt op horen. Je vind er opdrachten vooral ook tips en tools om mee aan de slag te gaan, het start met het herkennen en daarna kun je gaan erkennen wat het met je doet zodat je daarna actief iets anders kunt gaan doen. Heel lees en vooral ook kijkplezier.

Video: 23 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 45 minuten

Voelen

In deze masterclass neem ik je mee in het zintuig tast. Voelen. ALs HSP voel je heel veel, hoe herken je signalen van overprikkeling op voelen en wat kun je zelf actief anders doen om te ontladen en dichter bij jezelf te blijven. Een masterclass om lekker mee aan de slag te gaan.

Video: 35 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 45 minuten

Luisterniveau’s

Waarom is luisteren zo belangrijk voor HSP?
Luisteren kun je doen op verschillende niveaus en omdat je als HSP snel overprikkeld is het handig om te herkennen wanneer je nog wel in staat bent om echt te luisteren en wanneer niet meer. Je hebt 5 luisterniveaus in deze masterclass ga ik je daar alles over uitleggen. Je leert waarom het zo ontzettend belangrijk is om te luisteren, vooral ook naar je kind. Het heeft namelijk meteen invloed op het gedrag…. Doe je mee?!

Video: 27 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 60 minuten

Proeven

Eten en drinken kunnen nog al een uitdaging zijn in een HSP gezin, voor jezelf en misschien ook voor je kinderen. In deze masterclass neem ik je mee in het zintuig de mond. Waarom blijven kinderen soms zo lang alles in hun mond stoppen? Wat is handig om te doen qua eten en drinken.
Kortom een masterclass over voeding in relatie tot HSP zijn.

Video: 30 minuten
Inspiratieboek en opdrachten: 20 minuten

Rust in de decembermaand

December is een maand waarin er veel te doen is. Er zijn veel prikkels en intense emoties, door deze masterclass krijg je meteen meer rust omdat ik je veel tips ga geven hoe je het beste om kunt gaan met alles wat er in deze maand op je af komt.

Als eerste wat algemene tips en daarna volgt sinterklaas, kerst en tot slot oud en nieuw. Haal er uit wat voor jou en jullie nu helpend is.