Trainer & Coach school

gespecialiseerde opleiding voor jou

Wat houdt het in?

Tijdens deze opleiding leer je veel over jezelf en over het trainer en coach vak. Je hebt onderling veel herkenning en begrip van andere gelijkgestemde HSP’ers die hetzelfde traject volgen, zij delen dezelfde passie om anderen te ondersteunen en verder te helpen met hun eigen kwaliteiten en talenten. Je oefent en bouwt ervaring op met elkaar om te leren trainen en coachen, zodat je hierin vertrouwen en vaardigheden opbouwt om het zelf in de praktijk te gaan doen. 

Tijdens de trainingsdagen deel ik de inzichten die ik in mijn 25 jaar ervaring heb opgedaan. Deze trainingsdagen verzorg ik op basis van de map die bij de opleiding hoort. Hierin lees je veel theorie die ik zelf ook gebruik en die ook echt zijn nut heeft bewezen. Het zijn praktische dagen met operationele tools, waar je ook later nog veel plezier van hebt.

 

Voorwaarden

om te starten

 Om te kunnen starten met de trainer & coach school, zijn er een aantal voorwaarden.

Het is een traject waarin we echt doorpakken, dus je moet op een bepaald mentaal gezondheidsniveau zitten om mee te kunnen doen. Ook moet je er tijd voor vrij maken, het is een flinke investering; je moet 12 keer een hele dag naar me toe komen, in vier blokken van drie dagen. De trainer en coach school is niet voor iedereen, er is plaats voor maximaal 6 trainers en coaches per groep.

Vooraf vul je een uitgebreid intake formulier in. Vervolgens maken we een zoom afspraak, waarin we samen je intake formulier doorspreken en er ruimte is voor vragen. Om zo een advies eerlijk advies te kunnen geven of het een goede keuze is voor jou om te starten met het traject. Of je vervolgens meedoet is natuurlijk aan jou.

Wat krijg je als je meedoet?

De HSP-Online academie met een schat aan informatie, inspiratie en praktische handvaten

Eigen online academie van de Trainer- en Coach School, met online modules en exclusieve modellen om mee aan de slag te gaan

12x live aan de slag met Floor en de groep

Een eigen werkmap met speciaal voor de Trainer en Coach school ontwikkelde modellen en systemen

1x coaching door Floor om je eigen proces als trainer en coach te ondersteunen.

Heb je zin om echt meters te gaan maken en aan de slag te gaan? Dan ga ik graag met je in gesprek. Mail naar info@natuurlijkfloor.nl voor het intake formulier.

De opleiding is geregistreerd door het CRKBO en daardoor vrijgesteld van BTW.

Wat je leert bij Trainer & Coach school

inhoud

Blok 1 - Ik als HSP-er

Je leert over jezelf, als coach en als trainer:

 • Wat betekent HSP voor jou als mens.
 • Hoe ga je om met je HSP?
 • Wat is voor jou als mens belangrijk?
 • Kennis over het trainers vak
 • Opzetten van je eigen grenzen waarbinnen je wil werken
 • Hoe zorg jij ervoor dat je emotioneel stabiel bent?

Je gaat drie dagen aan de slag met jezelf, om zo echt diep begrip te krijgen voor jezelf en je eigen hoog sensitiviteit. Je gaat meteen aan de slag met vaardigheden als trainer en coach. Dit is voor ons echt de verdiepende basis.

 

Blok 2 - HSP en relaties

Je leert over jezelf en de relaties om jou heen:

 • Hoe sta je in relaties?
 • Hoe emotioneel eerlijk ben je?
 • Hoe stem je af?
 • Hoe ga je om met relaties als mens, als HSP’er?
 • Hoe gezond zijn je relaties voor je?
 • Wat is je doelgroep? en waarom je juist die groep zo leuk vind om mee te werken?
 • aan de slag met coachen van uit een actieve lerende rol. Meteen toepasen wat je geleerd hebt.

Vaak zorgen we als HSP’ers heel goed voor anderen en zijn we ware kameleons als het gaat om aanvullen in een relatie. Angst voor afwijzing zit diep verwezen in patronen en overtuigingen. Je komt er in dit blok achter hoe je dit terug ziet in de verschillende rollen en relaties die je hebt. Ook in je werk nu en straks. Daarnaast bekijk je wat je hierin anders zou willen en kunnen doen.

Je gaat al aan de slag met het geven van een training die zelf hebt voorbreid. 

Blok 3 - HSP en omgeving

Je leert over jezelf en je omgeving.

 • Welke invloed heeft je omgeving op je?
 • Hoe ondersteun jij jezelf in een omgeving die niet altijd gezond voor je is?
 • Wat is jouw unieke toegevoegde waarde?
 • Hoe zet je dat talent in in het grotere geheel?
 • Je gaat aan de lsag met je eigen coach protocol, op papier en praktisch

De omgeving heeft veel invloed op jou als HSP’er. Je bewust worden van wat voeding, drinken en eten met je doet. Maar ook de invloed van mentale voeding, de gedachten van anderen en jouw eigen gedachten. De emoties van anderen en van jezelf. Het zijn allemaal dingen uit je omgeving die impact hebben. In dit blok leer je om hiernaar te kijken, te herkennen en over te gaan tot actie wanneer nodig.

Je gaat deze dagen leren luisteren en het inzetten van je eigen vaardigheden en hoe je deze kan inzetten als trainer en coach.

Blok 4 - HSP en werk

Je leert over werken als coach en trainer in het HSP-werkveld.

 • Wat is jouw ultieme hoofddoel?
 • Wat wil je betekenen in het grotere geheel?
 • Wat is voor jou belangrijk en waarom is dat zo?
 • je gaat trainig geven aan je mede deelnemers, super spannend en heel leerzaam. 

De weg ernaar toe is namelijk zeker zo belangrijk als jouw doelen op zich. Je leert kleine stapjes te zetten om echt te gaan vliegen als je er klaar voor bent.

Het is een praktisch blok waarin veel ruimte is om ervaring op te doen met het geven van een workshop of training, waarin je feedback krijgt van Floor en de rest van de groep. Daarnaast krijg je de ruimte om de eerder geleerde theorie toe te passen in de praktijk.

Blok 5 - Examen

Je rondt de Trainer & Coach school af met een examen

Het is een tweedelig examen, bestaand uit een theorie dag en een praktijkdag. Het gehele examen bestaat uit een theoriegedeelte, een open boek examen van 1.5 uur thuis en een praktijkexamen wat je zelf opneemt en binnen 4 maanden laat beoordelen door Floor.

Na het afronden van deze stappen ontvang je het certificaat van afronding van de HSP-proof Trainer & Coach school van Floor Langenhuijsen

Het resultaat na een jaar

Na de opleiding ken je jezelf beter als ooit daarvoor, weet je wat je helpt en wat vooral ook niet en ben je in staat je eigen kennis en ervaring over te dragen op anderen in training – workshop – lezing of coaching.

 1. Je kunt trainingen geven over verschillende onderwerpen, de modellen uit de opleiding toepassen met daarin je eigen ervaringen als basis. Daarbij heb jij als trainer een doel en heb je de doelen van je deelnemers helder en kun je duidelijk inschatten of dit wel of niet haalbaar zal zijn binnen je training.
 2. Je kunt zelfstandig als trainer of coach aan het werk, je hebt je doelen helder en kunt duidelijk verwoorden waar jouw toegevoegde waarde ligt.
 3. Je kunt workshops verzorgen waarin mensen in een korte tijd veel leren, waarbij je het doel duidelijk voor ogen hebt en houd.
 4. Je kunt een heldere lezing geven over HSP en andere onderwerpen die dicht bij je staan.
 5. Je hebt een duidelijk beeld van jezelf hoe jij jezelf ziet als mens, coach en trainer en daar durf je voor je te gaan staan en uit te dragen.
 6. Je kunt een trainings traject opzetten, doelen bepalen en bepalen hoe haalbaar dat is binnen de gestelde tijd.
 7. Je bent flexibel als er weerstand is en goed in staat mee te bewegen en te begrenzen zodat de doelen behaald worden en deelnemers zich gehoord en gezien voelen.
 8. Je maakt gebruik van verschillende ingangen om mensen in beweging te krijgen, je kent je eigen voorkeursstijl en bent in staat ook andere stijlen in te zetten.
 9. Je kunt een helder duidelijk en gericht coach traject op zetten met doelen en duidelijk af gekaderd meteen begin en einde, je bent in staat doelen helder te krijgen en de haalbaarheid in te schatten.
 10. Je hebt begrip en inzicht over en voor HSP. Je kunt duidelijk en helder uitleggen wat HSP is en wat de valkuilen en kwaliteiten zijn.
 11. Je bent emotioneel eerlijk naar jezelf en je deelnemers.
 12. Je herkent emotionele manipulatie en bent heel goed in staat vanuit jezelf te begrenzen.
 13. Je herkent emoties en maakt onderscheid in drama en helpende emoties en bent in staat je eigen emoties te reguleren.
 14. Ja gaat staan voor je eigen kwaliteiten en kunt verwoorden hoe je die kwaliteiten inzet om de ander verder te helpen.
 15. Je durft resultaat te garanderen, je weet tot heldere doelen te komen en bewaakt het proces en bent ten alle tijde emotioneel eerlijk.

Data

start september 2023

 • Blok 1  –   27 – 28 – 29 september 2023
 • Blok 2  – 17 – 18 – 19 januari 2024
 • Blok 3  –  10 – 11 – 12 april 2024
 • Blok 4  –  18 – 19 – 20 september 2024
 • Examen  –  18 november 2024

Investering

Meedoen aan de Trainer- en Coach school HSP Proof vraagt een financiele investering van € 5500,-

Dit bedrag dekt alle reguliere kosten: trainingsbijeenkomsten, intensieve feedback van de trainer, zaalhuur. De investering kan in één keer gedaan worden, of in 5 of 10 termijnen.

Reviews

{De trainer en coach school voelde als “thuiskomen”. Zonder alles uit te hoeven leggen was er begrip en herkenning. Ik kon helemaal mezelf zijn zonder dat hier een oordeel over was wat ervoor zorgde dat het veilig en vertrouwd voelde. Daarnaast vond ik het ontzettend waardevol dat ik getriggerd/gestimuleerd werd om over mijn eigen angsten en belemmerende gedachten heen te stappen door het gewoon te gaan doen. Voorheen ging ik altijd dingen uit de weg die ik lastig/spannend vond en het was fijn dat ik daar nu de kans niet voor kreeg. Er zijn maar weinig mensen die hier doorheen kunnen prikken (wat er achteraf gezien voor zorgde dat ik geen nieuwe dingen aanging en dus stil bleef staan) dus het voelde voor mij echt als een verrijking dat er wel een keer iemand doorheen kon prikken. Ik ben jullie ontzettend dankbaar ben voor alles wat jullie hebben betekend het afgelopen jaar. Mede dankzij jullie ben ik voor mijn idee in een jaar tijd echt verder gekomen dan in voorgaande jaren samen.
Danny
{Het meest waardevol vond ik dat ik in een groep zat met gelijkgestemde, ik voelde mij veilig om te groeien en ook om fouten te maken. De openheid die Floorals trainer heeft en de liefde waarmee zij ons begeleid is voor mij ongekend. Daarnaast heb ik veel over mijzelf geleerd. Dat de reis op deze aarde een onophoudelijke zoektocht is tot je dood, dat ik mag doen waar ik blij van word en dat dit niets te maken heeft met egoïstisch zijn, maar juist helpt om de wereld/ mensen om je heen een betere versie van jezelf te geven. Dat ik waardevol ben voor deze wereld, dat ik een doel heb. Ik ben enorm blij dat ik aan de trainer en coach school mee gedaan heb. Dit had ik voor geen goud willen missen! Hoe fragiel en onzeker ik startte zo zeker en sterk verliet ik het laatste blok. En ja ik weet er is nog heel wat te winnen, maar ik weet ook dat ik in mezelf en op mijn intuïtie mag vertrouwen. Dat als ik blijf ontwikkelen en op mijn eigen doelen blijf focussen dat ik heel ver kan komen.
Karin Simons
{Mijn talent om mensen iets te kunnen leren hebt ik verder ontwikkeld door de opleiding van de Trainer & Coach School te gaan doen, wat ik nu heb geïntegreerd in mijn werk voor de incompany trainingen binnen ons bedrijf. Ik ben er achter gekomen, dat ik nooit klaar ben met mijn persoonlijke ontwikkeling, die weg in slaan heeft mij meer voldoening gegeven dan welk diploma dan ook, want je talenten en non-talenten kun je blijven ontwikkelen. Floor is een trainer en coach die je je eigen pad laat lopen, jij moet het doen en zij is er om je te begeleiden wanneer jij dat aangeeft. Niet andersom, daardoor leer je echt zelf aan de slag te gaan, kun je de tools in het dagelijks leven inzetten en bouw je vertrouwen op in je eigen kunnen!
Marieke Dekker

Deze opleiding is gecertificeerd door het CRKBO en daarmee vrijgesteld van BTW.

Alle 12 dagen zijn live op locatie in Boekel. Alle opleidingsdagen zijn inclusief lesmap, eigen modules, koffie & thee en water.

Het jaartraject is berekent op het volgen van één blok per kwartaal, zodat je input krijgt en tijd hebt om al het geleerde te verwerken. Maar ook voldoende tijd hebt om te studeren en de lesstof te integreren.

Dit jaar start de opleiding alleen september. Kijk voor de actuele data hierboven van de opleiding.

crkbo