Over Floor Langenhuijsen

HSP trainer coach

Dit ben ik

Ik ben Floor, HSP moeder van 3 HSP kids. Ik ben eigenaar van de Trainer en Coach school waar ik mensen opleid tot HSP-trainer en coach, daarnaast coach ik individuele HSP’ers bij hun uitdagingen. Ook werk ik met ouders om hen te ondersteunen binnen het HSP-gezin. Met natuurlijk alle uitdagingen die daarbij horen, van naar school gaan tot grenzen stellen en uiteraard de intense emoties. Zoals je wellicht al gezien hebt werk ik ook online met mijn eigen academie, HSP online. Ook heb ik twee boeken geschreven en getekend, namelijk ‘’Intense emoties boven water’’ en de gids ‘’Op vakantie met hoog gevoelige kids: 80 praktische tips’’. Tekenen is voor mij als HSP’er een manier om te ontprikkelen.

Het is mijn missie om inzicht en begrip te geven aan, voor en over HSP’ers. Dit zodat zij volledig tot hun recht komen en hun talenten volledig benutten. Ik geloof dat de wereld een betere plek is als HSP’ers zichzelf kunnen en mogen zijn, om zo zichzelf en anderen te ondersteunen. Mijn passie is het helpen van mensen om hun eigen talent te herontdekken en dat in te zetten.

Waar het ooit begon…

Mijn verhaal

Ik ben 25 jaar geleden begonnen bij een grote internationale organisatie als trainer en ben daarna doorgegroeid naar de functie van hoofd afdeling training en opleiding. Ik was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de trainingen voor de trainers. Daar heb ik mega veel ervaring opgedaan in blended learning.

Na de geboorte van onze dochter ben ik gestopt omdat het internationale werk niet te combineren was met een HSP-gezin. Ik ben destijds twee jaar thuis geweest om fulltime voor mijn jonge kinderen te zorgen. Ik worstelde met de vraag: ‘’wie ben ik eigenlijk nu ik geen baan meer heb, waarin ik een duidelijk rol en verantwoordelijkheden had die me veel energie gaven maar wat mij ook veel kostte?’’

Deze puzzel werd in de loop der jaren steeds duidelijker. Ik ging op zoek naar mezelf, volgde veel trainingen en liet mezelf coachen omdat ik geloof dat je nooit klaar bent met ontwikkelen. Daarnaast ronde ik mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut af, waar ik afstudeerde op het ondersteunen van overprikkelde HSP-kids. Vanuit daar groeide mijn praktijk, waarin ik ouders en kinderen ondersteunde in het de weg vinden binnen het HSP-zijn.

Al snel merkte ik dat de uitdaging vaker bij ouders zit dan bij kinderen en dus ging ik groepen ouders trainen over meer inzicht en begrip voor HSP’ers. Voor een stukje extra ondersteuning ben ik toen de online HSP-ouderacademie begonnen, waar ouders vanuit huis op ieder moment van de dag gebruik van kunnen maken. Ook werd ik twee keer uitgeroepen tot HSP-professional van het jaar in de categorie opvoeding en onderwijs.

Door al deze (werk)ervaring heb ik zes jaar geleden een opleiding op kunnen zetten voor HSP-trainers en coaches. Inmiddels zijn er 30 mensen afgestudeerd en helpen zij allemaal HSP’ers op hun eigen manier. Dit is een waardevolle ontwikkeling, omdat op deze manier steeds meer HSP’ers ondersteund kunnen worden.