Ik wil je even meenemen in een van mijn dagelijkse, het is zo normaal als de zon opgaat, brain waves.

Ik ben weer aan het werk. Rustig aan opstarten is een soort van mission impossible. Ik leg je zo uit hoe dat komt.

Voor mij is balans bijvoorbeeld een lastig woord, en niet omdat ik het niet fatsoenlijk kan spellen 😉 ik kan er niet zoveel mee omdat het voor mij verbonden is met iets statisch, iets wat je bereikt en dan klaar bent.

Daar geloof ik helemaal niet in. Je bent nooit klaar en net als je denkt ” ja nu gaat het goed gebeurt er weer iets waardoor je gas bij moet geven, of op de rem moet gaan staan en even naar de garage voor onderhoud.

Wij HSP’ers geven vaak veel gas. Dat kunnen we ook goed zo lang we tussendoor maar naar de pitstraat gaan.

Even terug naar balans: Voor mij is het vol gas en herstellen. Dus niet met je lege tank doorrijden tot je motor in de prak ligt.

Dan moet je namelijk veel herstel werkzaamheden plegen en daar heb je meestal geen tijd voor…

Tussentijds je motor even af laten koelen om dan weer vol gas te gaan, lijkt mij beter, maar choose for yourself. Iets met energie.

Een beetje halfbakken gas geven met bijvoorbeeld een Ferrari; zie je het voor je? Da’s niet echt een goed idee toch?!

Daar moet je zo af en toe wel echt even gas mee geven, het maximale uit de auto halen want anders had je net zo goed een fiat kunnen scoren.

Wij HSP’ers zijn Raceauto’s. In ieder geval in de snelheid van je denken, of je lijf ook een racebolide is wil soms nog wel eens anders zijn helaas…<3

Wat niet betekent dat een fiat beter of slechter is dan een Ferrari! Want een fiat heeft andere talenten <3 ( ik weet niet of je ooit in een racebolide gezeten hebt, maar de vering is meestal ruk ;-))

Hoe kom ik nu op dit verhaal? Laatst tijdens een training moest je kiezen welke auto je was. Dat weet ik echt precies.

Niet om op te scheppen, maar ik heb het vaker over, in mijn trainingen maar ook met collega’s of vrienden. Ik heb er gewoon al eerder ooit over nagedacht…

Komt ie: Ik zie mezelf als een Aston Martin DBS super Leggera om precies te zijn. Ik heb een tijdje in Engeland gewerkt en ooit zag ik daar zo’n family race bolide. V12 motor erin… B&O geluidje… Mooi afgewerkt <3 love it.

Het maakt helemaal niet uit welke auto je bent, en als je er niks mee kunt zou ik zeggen verlaat deze post gauw; even goede vrienden.

Wij Hsp’ers hebben wel ander soort motor, het werkt net even anders, omdat je dat bekende filter niet hebt.

Daardoor beleef je de wereld intenser, van de mooie en minder mooie dingen. Intense emoties, intense belevingen, intense ervaringen. Snel denken en schakelen.

Als jij ook een race auto bent is het best handig om er mee te af en toe flink mee scheuren want daar is dat ding voor gemaakt.

Maarrrrrr….

Dan moet je wel goed voor je eigen bolide zorgen. En daar gaat het vaak mis. Want je moet wel goed weten, wat je nodig hebt als raceauto of als fiat panda for that matter.

Soms ben je geen Ferrari en ben je een Fordje Ka. Maar heb je wel dat snelle race bolide hoofd….

Een collega-coach van mij zegt dat altijd: “ik heb een Ferrari hoofd en een fiat panda lijf. Da’s echt knetter frustrerend want als zij 280 gaat rijden met haar Fiat ligt ie finaal aan gort.

Haar hoofd wil dat wel echt, maar haar lijf niet. Dat gaat niet, zij zal dus vaker even het gas eraf moeten halen (doet ze ook, waarvoor respect) want dat is echt beter voor haar Panda.

Dat is dus niet beter of slechter dan een Ferrari of Aston. Verre van zelfs. In haar auto wordt niemand misselijk 😉

Weten welke auto jij zou zijn, kan zomaar heel verhelderd werken omdat iedere auto andere kwalificaties heeft.

Zo is dat voor ons humans ook…

Balans wat het voor jou ook is, geef gas en herstel naar de kwaliteit die jij hebt, een beetje mee toeren met de rest van de wereld kan altijd nog :-0

Het gaat mijn inziens om hoe jij je energie gebruikt, opgebruikt of misschien zelfs wel misbruikt voor jezelf of voor anderen.

Weet jij hoe jij je energie maximaal kan inzetten om het optimale uit jezelf te halen. Dat te doen waar je energie van krijgt zodat je lekker kunt racen en herstellen op de momenten die je kiest ipv instort op de bank…

Welke auto ben jij?

PS hulp nodig? Omdat niet iedereen het werkboek gezien heeft, bij deze nog een keer om te downloaden en lekker mee aan de slag te gaan.

Het HS super mom werkboek kan een mooie eerste stap zijn. Om de motor van jou auto beter te begrijpen EN te onderhouden. <3