De eerste mails met een hartverwarmende reactie’s op mijn boek… Zo mooi, echt. Mijn hart maakt een sprongetje.

Even stilstaan, ik had met deze lieve mama een coach gesprek afgelopen vrijdag, zie nam ook mijn boek mee naar huis. Ze deed nog steeds best wel veel omdat het zo “hoort”. Omdat ze het zo geleerd heeft. Haar dochter was heel erg veel boos en verdrietig…

<3 Je kunt niet niks doen en als je het doet doe je het goed of nog beter. Perfect
<3 Als je ziek bent lig je in bed, want anders ga je gewoon naar school.
<3 Je gaat hier niet zitten, dan ga je maar naar buiten om iets te gaan doen. Iets nuttigs het liefst.

Terwijl ik aan haar vroeg waarom ze in hemelsnaam huiswerk ging zitten maken met haar dochter terwijl ze haar kind thuishield vanwege overprikkeling?! Dat moet toch, ze loopt al achter en dan mist ze ook nog school… Van de juf hoefde het niet, die had oprecht alle begrip, ” ja ze is moe, houd haar maar thuis morgen”. Dat zei de juf letterlijk. Maar ergens ging haar overtuiging dus met haar aan de haal.

Haar overtuiging vanuit haar eigen referentie kader was: je blijft alleen ziek thuis als je bijna dood gaat. Anders ga je gewoon door. Paracetamol erin en gaan. Niet lullen maar poetsen. Dat kaliber.

En nu. Nu kreeg ik net een mail, dat ze haar dochter thuis had gehouden van de zwemles, waar haar dochter iedere week met heel veel weerstand naar toe ging.
Nu lekker thuis op de bank en ze schreef: het was zo ontspannen dat we vandaag lekker mogen niksen. Wat een verschil. Dat ik dat durf nu, gewoon spijbelen of misschien stoppen we er voorlopig wel helemaal mee want volgens mij is ze er gewoon nog niet aan toe <3

Ja, dan maakt mijn hart een sprongetje.

Wat een inzichten en hoe fijn voor haar dochter dat ze meer mag laten zien wat ze echt nodig heeft. Dat ze haar talent weer kan gaan benutten en haar leefomgeving gezonder word voor haar. Rust, herstellen, actie in de taxi, en bijtanken, leren met en van elkaar.

Het is mijn missie een gezonde leefomgeving te creëren voor hoog sensitieve kinderen. Ik werk daarvoor voornamelijk met ouders en professionals maar ook mijn boek draagt zeker een steentje, of misschien wel een hele rots, bij 😉

Welke keuzes maak jij inmiddels anders, nu je weet dat het anders werkt voor jou en je gezin? Welke tools heb je al en welke mis je nog?

Mooi dag <3

Heb jij het boek nog niet? Bestel hem dan hier.