Aller eerst uiteraard de beste wensen voor 2019! Ik weet niet of je aan voornemens doet maar meestal houdt je die niet zo heel lang vol. Ik tenminste niet. Ik heb mijn voornemens vervangen voor een intentie. Of eigenlijk verschillende intenties.
Ik zal je er niet mee vermoeien maar het werkt voor mij beter, omdat het een droom is met een doel, een richting.

In de vorige mail, vorig jaar ;-), ontving je van mij een paar vragen over wat jij nodig hebt als hoog sensitieve moeder. Daar zijn veel mooie antwoorden op gekomen. Dank je wel daarvoor! Ik heb al een paar briljante plannen om je nog beter te ondersteunen, daarover later meer.

De reacties waren te moi om niet met je te delen dus ik deel er een paar met je:

“Ik neem me iedere dag voor om niet boos te worden maar het lukt me echt niet. Ik ontplof voor ik er erg in heb. Het zou me enorm helpen als ik dat anders zou kunnen doen. Ik wil helemaal niet boos zijn op mijn kinderen omdat ik een lange, drukke werkdag heb gehad. Waar ik me dan ook nog schuldig over ga zitten voelen…Zou je me daar mee op weg kunnen helpen?”

“Ik zou wel iets willen gaan doen, maar wanneer? Echt het ontbreekt me simpel weg aan tijd?! Wanneer en hoe dan?? Geen idee hoe ik ruimte zou moeten maken maar misschien is dat wel wat ik te leren heb. Dat ik er zelf ook nog ben.”

“Waar ik last van heb, ik zou willen zeggen van mijn kinderen maar dat is niet eerlijk. Ik heb eigenlijk het meeste last van mezelf. Echt. Ik word niet goed van mijneigen reactie naar de kinderen en mijn man. Iedere dag neem ik me voor niet boos te worden. Tot nu toe is het nog niet echt, of beter nog echt net gelukt. Is dat iets waar we in het traject mee aan de slag gaan?”

“Ik kijk uit naar je aanbod want het komt echt als geroepen. Nu in deze kerstperiode wat toch staat voor “peace on earth”. Dat is hier nu ver te zoeken, dat zou ik volgend jaar graag anders willen. De tijd van nieuwe voornemens: ik wil graag zoveel energie hebben en houden vooral, dat ik echt rustig kan blijven en het hier in huis weer gezellig en fijn is. Dat ik me niks meer aantrek van wat de rest van de wereld van me vindt. Inclusief mijn ouders. Ik wil nu echt veranderen, dan heb ik weer meer tijd en energie om echt iets te gaan veranderen. Ik ben er helemaal klaar mee. Me schuldig voelen. Het kost me zoveel energie om niet steeds toch boos te worden en me daar dan vervolgens weer schuldig over voelen. Om gek van te worden.”

” Wat ik nodig heb? Echt?! Een schop onder mijn kont! Ik weet het namelijk allemaal wel… maar ik doe het niet. Zo irritant. Ik weet echt wel wat ik wil, tenminste in mijn gezin, op werkgebied weet ik het eerlijk gezegd helemaal niet meer, maar het lukt steeds niet. Erg frustrerend. Daar wil ik vanaf. ”

Jij hebt het vast ook super druk nu ! Het is ook een drukke tijd maar tegelijk ook een tijd van reflecteren, wat wil ik wel? Wat niet? wat heb ik nu eigenlijk het afgelopen jaar gedaan… ??? Wat zijn mijn ‘goede’ voornemens? Of neem jij je voor om geen goede voornemens meer te maken… Wat wil je dan wel graag?

Ik snap ook dat je helemaal geen tijd hebt om veel tijd te besteden aan iets nieuws. Boeken lezen, oefeningen, leren, met jezelf aan de slag en veel huiswerk maken. De tijd vliegt voorbij. Dan zijn er nog meer onverwachte dingen die stiekem toch meer tijd kosten dan je van tevoren bedacht had. I KNOW. Mocht je toch vast aan de slag willen kan dat met het werkboek. Dat doe je lekker op je eigen tempo en is helemaal GRATIS. Het gaat je helpen inzicht te krijgen in dat wat je nodig hebt. Waar je naar toe wil en hoe je hier nu terecht gekomen bent. Met alle mooie en minder mooie patronen.

In de komende mails krijg je een aantal tips en trucs waardoor je alvast heel simpel wat meer rust door kunt bewaren en direct kunt toepassen in de dagelijkse drukke leven. Om zowat relaxter je dagen door te komen. Houd je mailbox in de gaten. Deze maand zal in het teken staan van jou als moeder en als mens. Wat heb jij nodig? Haal er de komende mails uit wat je nodig hebt. <3

Misschien heb je nog een paar dagen vrij met de kids misschien moet je al werken, anyhow fijne dagen <3