Ik vind het lastig als het heel erg druk is om me heen, zoals op school. Wanneer het dan ook druk is in mijn hoofd dan vind ik dat extra lastig en heb ik moeite om mezelf te concentreren.

Thuis gaat dat wel beter, al vind ik het niet altijd fijn wanneer mijn broertje met mij wil spelen, omdat hij zo druk kan zijn wanneer ik even rustig alleen wil spelen. Het allerliefste voetbal ik buiten en speel ik met playmobile voetbalwedstrijden na, dat vind ik echt heel leuk. Gamen vind ik ook heel leuk, maar daar krijg ik een heel vol hoofd van. Vaak ga ik dan daarna buiten voetballen en dan gaat het wel weer.

Ik voel me wel anders op school, omdat het vaak zoveel is voor mij en dat is voor veel andere kinderen niet zo. dat zie ik wel. Vorig jaar werd ik ook een beetje gepest, maar daar heb ik nu geen last meer van. Wel zou ik willen dat het soms wat rustiger was op school. Thuis voel ik me niet anders, dan ben ik gewoon wie ik ben.

Wat ik echt heel leuk vind is voetballen. Dat vind ik echt het aller-allerleukste en ik ben daar ook wel goed in. Ook gym vind ik leuk om te doen. Het is het leukste vak op school. Gym is altijd fijn omdat het dan rustig is in mijn hoofd en omdat ik het best goed kan.

Mijn reuk is heel sterk ontwikkeld. Alle geuren komen veel sterker binnen bij mij en dat is niet altijd even fijn, vooral als ik iets niet lekker vind ruiken.

Door de hulp die ik heb gehad weet ik veel beter hoe het bij mij werkt. Dat helpt enorm wanneer ik weer een vol hoofd heb. Dan kan ik oefeningen doen. Ik vind het echt heel fijn om te weten dat er meer kinderen zijn zoals ik. Ik voel me niet meer zo anders en alleen. Ook al ken ik deze kinderen niet. Papa en mama begrijpen mij nu ook beter en ze hebben op school uitgelegd wat goed voor mij is en wat niet.

Op school gaat het nu heel goed, omdat we goede afspraken hebben gemaakt. Ik vind het ook weer fijn om naar school te gaan. Voetballen is toch nog wel echt het allerleukste wat er is. Dat zou ik het liefste de hele dag willen doen!