Ik weet niet hoe het met jou is maar ik krijg regelmatig de opmerking naar mijn hoofd geslingerd, ja hoor; hoog sensitiviteit is echt weer zo’n hype. Het nieuwe ADHD. 

Mijn wedervraag is eigenlijk altijd: “interessant dat je er zo over denkt, hoe komt het dat je er zo over denkt? Of, wat is je beeld dan bij het woord hoog sensitiviteit? ” Waar denk je aan als je het woord hoog sensitief hoort dan? Wat is je associatie bij het woord hoog sensitief? 

Dan ontstaan er vaak leuke gesprekken, ik ga het niet meteen uitleggen of de ander overtuigen, want daar is die ander helemaal niet klaar voor. Die wil helemaal niks krijgen, die komt alleen iets brengen, ongevraagd weliswaar maar ik hoef het niet aan te nemen als ik dat niet wil en met een wedervraag geef ik het als het ware terug. 

Het is vaak zo met hoog sensitieve mensen dat we meteen alles uit willen leggen en daarmee geef je de ander de ruimte om er van alles van te vinden. Daar wordt het vaak niet beter van. Jezelf trainen om niet meteen te gaan overtuigen, te accepteren dat de ander een andere mening heeft, helpt. Je hoeft die ander helemaal niet te overtuigen, vaak is het juist zo dat wanneer je de ander de ruimte geeft, vragen stelt, nieuwsgierig bent en dan oprecht, zonder oordeel dan ontstaat er vaak iets heel anders. 

Wat vind jij eigenlijk van hoog sensitiviteit? Daar ben ik wel benieuwd naar. Laat hieronder een reactie achter